Masini de injectie | Roboti | ENGEL Injectie S.R.L.
Menu - Harta site
HOME - Mase-Plastice.ro
> Home > Blog 2013 >

Tendinta spre tablete.

   Digitizarea informatiilor de productie si tinerea lor la indemana, sau si mai bine inca, in mana, ajuta productivitatea si eficienta in fabricile de ambalare.
   Fabricile moderne inoata intr-o mare de hartie. Documente utilizate pe linia de ambalare includ comenzile de productie, liste de materiale, manuale de operare si intretinere, curatare si programare SOP (SOP = standard operating procedures - proceduri standard de operare), si multe altele. Managerii s-au confruntat mult timp cu o alegere grea, incercand de a echilibra accesul si controlul.
   Pastrarea acestor documente actualizate poate fi o sarcina descurajatoare. Unele companii incearca pentru a usura aceasta sarcina prin limitarea numarului de copii in uz. in cazuri extreme, singurele exemplare vor fi in birourile supraveghetorilor sau de managerilor. Acest lucru le face usoare, sau cel putin mai usoare, pentru a controla, dar conduce la o alta problema.
   Calitatea, lipsa de variatie, inseamna ca toata lumea din fabrica indeplineste orice sarcina exact in acelasi mod. Adesea numit "de lucru standardizat", acest lucru necesita ca toata lumea sa lucreze pe aceleasi documente si nu pot face acest lucru fara a avea acces. Pentru a oferi acces, mai multe copii pot fi raspandite in jurul fabricii dar duce la dificultati in mentinerea lor actualizate. Mai rau, aceasta duce la copii neautorizate. Cu cat mai multe exemplare, care sunt in circulatie, cu atat mai probabil este faptul ca unele dintre ele vor fi copiile gresite. Copiile gresite va duce la erori de productie sau mai rau.
   De exemplu, Sovena SUA are 10 linii de ambalare, care produc mai mult de 800 de unitati de stoc (SKU-uri - stock-keeping units) de ulei de masline pentru clientii sai. Fiecare linie a avut cel putin 40 de informatii de legatura care sunt necesare pentru a fi accesate zi cu zi.
   Directorul fabricii Steve Barnes si IT manager Frank Talarico au crezut ca trebuie sa existe o cale mai buna. S-au mutat toate hartiile pe iPad-uri Apple.
   Toate datele din informatiile de legatura sunt acum mentinuta central. Ei folosesc aplicatia (pentru documente) Documents To Go de la DataViz Inc pentru a impinge orice schimbari si in fisierele de pe iPad-uri pe fiecare linie, pastrand totul sincronizat. O abordare alternativa ar pastra toate fisierele de pe serverul central si accesati-le dupa cum este necesar in retea. Un dezavantaj la acest lucru este intarzierea necesara pentru a descarca documentul de fiecare data cand urmeaza sa fie utilizat. Mentinerea lor pe iPad evita acest lucru, precum si orice alte probleme potentiale de retea. Toate fisierele sunt doar PDF-uri care pot fi citite, ceea ce elimina riscul de modificari neautorizate de catre utilizatori. Tabele de continut, hyperlink-uri de la nume de produse si o numerele pieselor precum si functii de cautare generala face gasirea de informatii pe mai multe documente, mai usor.
    Amortizarea a fost imediata. Costul de baza al iPad-urilor a fost aproximativ aceeasi cu ceea ce Sovena a cheltuit pe informatii de legatura si hartia pe care le-au umplut. Mai semnificativ a fost costul de a mentine informatiile de legatura si, timpul petrecut cautand informatii si raspunderea potentialul de informatii incorecte sau depasite. Cel mai important, usurinta de acces de catre operatori a informatiilor creste probabilitatea ca informatiile vor fi utilizate.
Formatul PDF permite documentelor sa fie stabilit ca non-imprimabil, care este util pentru documente sensibile. In alte cazuri, cum ar fi o diagrama de configurare, copiile pe hartie pot fi mai usor de manevrat si fisierul poate fi setat pentru a permite acest lucru. Problema de documente piratate pot fi eliminate prin stantare automata timp pe fiecare document de "NUL DUPA (timp / data)" in cazul in care (timp / data) este de 24 ore dupa imprimare. Documentele sunt distruse dupa utilizare.
   IPad-ul in sine nu este cu adevarat conceput pentru uz industrial si nu pot sta pe jos. Din fericire, carcasele cauciucate si folia transparenta care acopera ecranul ofera protectia necesara.
   Tabletele si alte dispozitive isi pot face datoria dublu, ca ajutoare de formare cu clipuri video. R.A. Jones a demonstrat cu iPod-urile Apple incarcate cu video furnizand instructiuni de setare a aparatului pas-cu-pas. IPod-ul este purtat pe brat si un set cu casca fara fir Bluetooth se ofera sonor (audio).
   Mai multe informatii puteti obtine accesand: DataViz Inc – www.dataviz.com; Haver Sisteme de umplere – www.haverusa.com; R.A. Jones - www.rajones.com; Vorne Industries – www.vorne.com; www.packagingdigest.com/WFCiPad; www.packmachbook.com.

   Sursa: Packaging Digest.

 
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic


[ top ]    [ Harta site ]
 

Links & Banners:

LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.
copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIUWeb Hosting: 1and1.com;