Masini de injectie | Roboti | ENGEL Injectie S.R.L.
Menu - Harta site
HOME - Mase-Plastice.ro
> Home > Blog 2013 >

Umbrela integral din polipropilena (PP) se deschide pentru afaceri.

   Producatorii unei umbrele reciclabile, realizata in intregime din plastic (PP), si-au asigurat fondurile necesare pentru a aduce produsul in productia de masa.
   Conceputul italian de umbrela Ginkgo, deja beneficiara unei Premiu James Dyson, un premiu pentru inovatie in proiectare oferit de designeri si antreprenor din Anglia si asigurat de investitii prin intermediul platformei de crowdfunding (strangere de fonduri) Indiegogo.
   Finantarea in prezent se ridica la mai mult de 114.000 de dolari (£74,000 ) si este inca in crestere.
   Gingko a fost inventata de designerul de produs Federico Venturi si inginerul mecanic Gianluca Savalli, impreuna cu inginerul de management Marco Righi.

   Echipa si-a dat seama ca umbrelele sunt adesea aruncate si mai multe materiale sunt utilizate in constructia lor - poliester, lemn, metal, lipici - le-a facut dificil de reciclat. Se estimeaza ca toate umbrele aruncate intr-un an ar contine suficient metal pentru a construi 25 de turnuri Eiffel.
   In scopul de a reduce cantitatea de deseuri, Ginkgo este complet reciclabila si usoara (o greutate de doar 250g). Proiectantii au redus numarul de piese care este nevoie pentru a produce o umbrela de la 120 la doar 20. Brancardele sunt fiecare realizate dintr-o singura piesa injectata-turnata din PP, cu balamale si incuietori integrate in design.
   Intreaga umbrela este asamblata, fara utilizarea de suruburi individuale, balamale sau adezivi; piesele sunt simplu fixate impreuna.
   Fiecare parte din umbrela Ginkgo este facuta prin turnare prin injectie de PP, in afara de bolta (baldachinul). Federico Venturi explica: "baldachinul se face cu razboaie de tesut traditionale, dar cu fire PP."
   Simplitatea constructiei face mai usor de a personaliza umbrele. Vizitatorii site-ul de la www.ginkgoumbrella.com pot folosi un widget care le permite sa specifice culoarea de la fiecare componenta a umbrelei.
   Primul termen de productie, care va merge la investitorii Indiegogo, se asteapta sa fie livrate in noiembrie 2013.

   Sursa: PRW.

 
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic


[ top ]    [ Harta site ]
 

Links & Banners:

LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.
copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIUWeb Hosting: 1and1.com;