Masini de injectie | Roboti | ENGEL Injectie S.R.L.
Menu - Harta site
HOME - Mase-Plastice.ro
> Home > Blog 2014 >

Plasticul la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia - 2014.

   Si pentru ca ieri s-a dat startul acestei competitii, nu pot sa nu reamintesc cateva aspecte legate de utilizarea plasticului si la acesta competitie.
   Mingea oficiala – Brazuca – foloseste tehnologia materialelor de la Bayer MaterialScience. Printr-o colaborare de mai bine de 30 de ani cu firma Adidas, acest parteneriat s-a concentrat in ultimii 2 ani si jumatate pe noua minge de fotbal, care a fost testata de peste 600 de jucatori profesionisti de fotbal.
   Aceasta este compusa din cinci straturi din plastic special dezvoltat, bazat pe poliuretan si are o greutate de numai 420 – 445 grame.
Stratul interior al mingii este fabricat dintr-o membrana de latex care este stratificat cu un material textil care este un substrat pentru celelalte straturi. Stratul de poliuretan este urmatorul, care are o grosime de 1 mm si este format din milioane de microsfere umplute cu gaz.

   “Pielea” exterioară cuprinde trei straturi de poliuretan de diferite grosimi. Aceste straturi creaza rezistenta deosebita la influentele externe si abraziune.
   Toate aceste straturi diferite, fac mingea foarte elastica, astfel încât să revină la forma sferica, imediat după ce mingea este lovita. Acest lucru, în tern, ajută jucătorii ca mingea lovita sa mearga mai repede, cu mai multă fortă.
   Suprafata eexterioara a mingii este formata din sase panouri identice si acest design simplu face ca mingea sa fie mai durabila, mai rezistent la apa si nu va pierde prea multă presiune in timp (dupa 72 de ore, pierderea de presiune este de doart 7%). Aceste panouri sunt atasate (lipite) folosind tehnologia thermobonding folosind adeziv activat termic Bayer cu presiune si temperatură in conditii optime.
   Bayer a spus ca aceste aspecte diferite au creat “best possible ball” pentru toate cele 64 de meciuri de la Cupa Mondiala din acest an.

   “Caxirola” - instrumentul “muzical” din plastic pentru facut zgomot. El constă într-o incinta de plastic închisă, cu un fund plat, umplut cu particule mici, sintetice, pe care fanii ar trebui să le agite pentru a produce un sunet natural, de mare. Si pentru ca acesta nu indeplinea toate normele pentru a fi aprobat, s-a realizat prototipul pentru caxirola 2.0

la care "exteriorul din plastic reciclat a fost înlocuit cu un corp gonflabil care poate fi umflat printr-o duză ca un balon pentru copii. Există, de asemenea, o bază căptusita - probabil pentru a nu putea fi folosit ca o măciucă." si " Buclele degetelor sunt, de asemenea, acum din plastic moale si nu pot fi utilizat ca si box metalic".
   Prototipul revizuit este încă în curs de revizuire de politia din Brazilia.

   Echipamentul echipei de fotbal al Angliei este facut din sticle de plastic, reciclate. Echipa Angliei si Nike au lansat un nou set de echipament pentru 2014, care încorporează sticle de plastic în materialul pentru tricouri, pantaloni scurti si pentru prima data si sosetele (jambierele).

   Pantaloni scurti se vor face 100% din poliester, camasa cu 96% si sosetele (jambierele) cu 78%, fiecare echipament folosind in ansamblu, o medie de 18 de sticle de plastic reciclate. Echipa va purta echipamentul in meciurile oficiale discutate in grupa, în luna Iunie, fată de Italia, Uruguay si Costa Rica.

   Garnituri ecologice de scaune. Coca Cola Brazilia a reciclat peste un milion de sticle pentru a produce scaune pentru Cupa Mondială 2014.
   Un total de 6.700 de garnituri de scaune în noul Stadion Maracana, aproximativ 3.000 în Mineirão si cel putin cinci la suta din husele scaunelor din Stadionul National din Brazilia au fost făcute ca parte acestei scheme de reciclare.

   În medie, este nevoie de aproximativ o sută de sticle de Coca-Cola 600 ml pentru a crea un capac de scaun. A existat un apel pentru colectarea celor aproape 1,3 milioane de sticle de plastic, în scopul de a finaliza cele 13.000 de astfel de locuri fabricate în proiect, catre fanii încurajati să doneze sticle de Coca-Cola la unul dintre cele o sută de puncte de colectare.

   Mai multe informatii puteti obtine de la adresele "click aici", "click aici", "click aici" sau "click aici".

   Sursa: BPF.

 
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic


[ top ]    [ Harta site ]
 

Links & Banners:

Subscrie lista email Mase-Plastice.ro
View Silviu Ghetiu's profile on LinkedIn
& my LinkedIn group
LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.
copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIUWeb Hosting: 1and1.com;