Masini de injectie | Roboti | ENGEL Injectie S.R.L.
Menu - Harta site
HOME - Mase-Plastice.ro
> Home > Blog 2014 >

Imprimati 3D urmatoarea masa de sufragerie.

   BigRep tocmai a anuntat noua sa imprimanta 3D pe scară largă, BigRep ONE, care oferă un volum de lucru de 45 x 39 x 47 inch (1143 x 990 x 1194 mm) - care este suficient de mare pentru a produce prototipuri de dimensiuni mari cu mai multe elemente de mari dimensiuni, cum ar fi o întreagă masă de sufragerie.

   Imprimanta de 39.000 dolari vine ca un kit neasamblat, pe care compania spune ca durează aproximativ două ore pentru a o monta. De asemenea, ei spun că poate avea un grad de personalizare, desi nu este chiar clar cum va functiona - probabil are capacitatea de a face spatiul de lucru mai înalt, sau mai mare, pe o dimensiune, în functie de nevoile specifice. Este acum cea mai mare imprimanta de pe piată prin fused deposition modeling (FDM).
   BigRep spune că, odată cu procesul de FDM, utilizatorii pot face orice, de la scaune artistice, proiectate la comanda pana la piese tehnice cu impact mare din Nylon sau ABS.
   Compania spune ca vrea ca oamenii să "facă din nou fabricare locală," si pozitionează dispozitivul ca o modalitate pentru întreprinderi mici sau designeri de produs pentru a dezvolta prototipuri la scară largă, în propriile lor locatii, mai degrabă decât să externalizeze activitatea în altă parte, fie că este în apropiere sau în lume.
   Este nevoie de aproximativ 150 dolari pentru plastic si cinci zile pentru a imprima o masa la dimensiunile finale, asa cum se vede în clipul de mai jos, astfel încât sa nu există încă o multime de muncă, care ar putea fi făcut în termeni de costuri si de viteză
.

   Oricum, se pare ca este un pas mare în reducerea decalajului între utilizări de nisă sau nevoia de prototipuri si fabricarea efectivă a unui produs final. Tehnologia are un drum lung de parcurs înainte ca compania sa fie suficient de capabila de a face mobilă, de exemplu, pentru a concura împotriva oricărui producator, dar ca si în toate procesele de productie noi, există o mare cantitate de muncă înainte ca nouă metodă de productie sa fie rapida si profitabila. BigRep, cel putin, ia lucrurile un pic mai departe, în directia cea bună.

   Sursa: Manufacturing.net.

 
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic


[ top ]    [ Harta site ]
 

Links & Banners:

Subscrie lista email Mase-Plastice.ro
View Silviu Ghetiu's profile on LinkedIn
& my LinkedIn group
LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.
copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIUWeb Hosting: 1and1.com;