Masini de injectie | Roboti | ENGEL Injectie S.R.L.
Menu - Harta site
HOME - Mase-Plastice.ro
> Home > Blog 2014 >

Filamentele pentru imprimare 3D sunt acum si din bioplastic armat cu lemn.

   Mai multe materiale bioplastice au intrat în lupta cu filamentele 3D pentru imprimat. Acestea sunt din acid polilactic (PLA), formulari armate cu fibre de lemn sau bambus, si vor debuta la expozitia Composites Europe din7-9 octombrie din Germania.
   Create printr-un parteneriat între compania germana FKuR si compania olandeza Helian Polymers, noile materiale din filamente sunt armate cu amestecuri PLA personalizate. Desi PLA este comun în filamente 3D pentru imprimat, ele tind sa fie fragile si au rezistenta la impact redusa în comparatie cu cele mult mai durabile, bazat pe ABS.
   Pe de alta parte, fereastra relativ îngusta de topire la temperaturi scazute le face potrivite mai ales pentru procese cu filament de fuziune (de asemenea, numit FDM).

filament imprimare 3D woodFill Fine de la ColorFabb.
Prezentat aici este versiunea comerciala, a lui woodFill Fine de la ColorFabb.
(Sursa: ColorFabb)

   Aceasta fereastra de topire îngusta creeaza o vascozitate de topire omogena, care asigura un proces stabil si de înalta rezolutie la imprimare. Temperatura de prelucrare inferioara a PLA, de asemenea, face mai usor controlul imprimantei si simplifica reglarea procesului de imprimare. Întrucat prelucrarea ABS poate duce la eliberarea de vapori de stiren potential periculosi, multi utilizatori si factorii de decizie cauta alternative pentru filamente. Consolidarea PLA cu fibra de lemn ar putea fi una dintre aceste alternative.
   Ambii parteneri au contribuit cu cunostintele lor la dezvoltarea de diferite grade de PLA modificate pentru imprimare 3D si care ar putea depasi dezavantajele materialului cu rezistenta de impact redus si fragilitate. FKuR face diferite grade de biomateriale plastice pentru termoformare, injectie turnare, extrudare, în timp ce Helian Polimeri produce filamente sintetice sau din diverse formulari cum ar fi compusi PLA si PLA / PHA. În 2013, Helian a inceput sa vanda filamente pentru imprimare 3D sub brandul ColorFabb.


Aceasta cupa/trofeu este realizata dintr-un nou filament pentru imprimat 3D,
din PLA armat cu fibra de bambus, vandut de ColorFabb sub numele de bambooFill.
Este vorba despre 20% fibre de bambus reciclate si 80% PLA.
(Sursa: ColorFabb)

   Acum, exista deci inca doua filamente noi - woodFill Fine si bambooFill, care încorporeaza armatura de fibre cu PLA. Potrivit site-ului ColorFabb, materialul Fine woodFill este din 30% fibre de lemn reciclat si 70% PLA, în timp ce bambooFill este din aproximativ 20% fibre de bambus reciclate si 80% PLA.
   Mai multe informatii puteti gasi la:
   - Composites Europe
   - FKuR
   - Helian Polymers
   - ColorFabb

   Sursa: Design News.

 
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic


[ top ]    [ Harta site ]
 

Links & Banners:

Subscrie lista email Mase-Plastice.ro
View Silviu Ghetiu's profile on LinkedIn
& my LinkedIn group
LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.
copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIUWeb Hosting: 1and1.com;