Masini de injectie | Roboti | ENGEL Injectie S.R.L.
Menu - Harta site
HOME - Mase-Plastice.ro
> Home > Blog 2014 >

PLAPACK – un nou bioplastic.

   Dupa trei ani de dezvoltare, AIMPLAS si-a prezentat noul produs bioplastic flexibil, pregatit pentru sectoarele alimentar si textil.
   PLAPACK este marcat de creatorii sai ca o noua generatie de plastic biodegradabil. Materialul este o modificare de acid polilactic (PLA) avand astfel un impact mai redus asupra mediului decat multe materiale rivale, în timp ce compatibilitatea mare cu aditivi polimerici a fost realizata în formula sa.

   Mai mult decat atat, dezvoltarea acestui bioplastic a asigurat performantele îmbunatatite în aplicatii extrudate si de turnate prin injectie.
   Au fost dezvoltate o serie de produse din plastic, folosind noul material, cum ar fi umerase rezistente la UV, cu migratie scazuta, astfel încat acestea nu vor pata hainele, ambalaje alimentare rezistente la impact si temperatura precum si produse cu rezistenta la ulei si oxigen si proprietati de bariera la vapori de apa. Materialul a fost, de asemenea, folosit pentru a produce lentile de ochelari care sunt rezistente la temperaturi scazute si expunerea la alcool.
   Proiectul PLAPACK a fost posibil cu finantare de la Direct Innovation Line CDTI, împreuna cu eforturile de colaborare a doua centre de cercetare si sase firme: Plásticos Erum, Condensia Química, Nanobiomatters, Envaplaster, Papel Plast y Criimpla.
   AIMPLAS si alte centre de cercetare, cum ar fi Analytical Chemistry, Nutrition and Bromatology Department de la Universitatea din Alicante si Institute of Polymer Science and Technology de la National Research Council (ICTP-CSIC) Spania, au contribuit la acest proiect.

   Sursa: EPPM.

 
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic


[ top ]    [ Harta site ]
 

Links & Banners:

Subscrie lista email Mase-Plastice.ro
View Silviu Ghetiu's profile on LinkedIn
& my LinkedIn group
LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.
copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIUWeb Hosting: 1and1.com;