Masini de injectie | Roboti | ENGEL Injectie S.R.L.
Menu - Harta site
HOME - Mase-Plastice.ro
> Home > Blog 2014 >

Poliamida rezistenta la temperaturi ridicate de la DSM.

   La Fakuma 2014, DSM a lansat urmatoarea generatie de poliamide rezistente la temperaturi mari, pentru aplicatii auto, în cazul în care temperaturile pot urca pana la 260 de grade Celsius.
   DSM se pozitioneaza singur în lantul de aprovizionare de automobile ca OEM si transforma tot mai multe materiale plastice pentru a reduce greutatea si costul.
   Noile clase Diablo: Stanyl polyamide 46 si Akulon 6.66 fac parte din portofoliu DSM. Cea mai recenta versiune a Stanyl Diablo polyamide 46 este capabila sa reziste la o temperatura de utilizare continua de pana la 230 de grade Celsius, în timp ce Akulon Diablo poate suporta temperaturi de pana la 220 de grade Celsius, cu maxime de temperaturi înalta pe termen scurt, de 267 de grade si respectiv 245 de grade.

   In ultimii ani, a existat o tendinta de a merge pentru materiale plastice comune, ca polipropilena si poliamida 6 (PA6) pentru reducerea costurilor, însa, în calitate de eficienta în performanta motorului, presiune si temperatura marita sub capota, acestea necesita materiale mai robuste.
   DSM are o reputatie solida pentru testarea aprofundata pentru domenii specifice, cu testarea auto concentrandu-se pe cerintele pentru un material de sub capota si întregul spectru de medii la care va trebui sa reziste.
   DSM se confrunta cu un atac violent de provocari pe masura ce piata auto sufera aceasta evolutie rapida, se deplaseaza spre eficienta, lightweighting si reducerea emisiilor. Multe masini noi sunt produse cu patru cilindri în loc de sase, adica acele componente se confrunta cu o presiune crescuta, ca masina înca trebuie sa fie la fel de puternica ca un vehicul cu sase cilindri.
   "Consumatorii cumpara înca o masina cu o anumita cantitate de cai putere", a spus D'Hooghe ", dar ei doresc o mai buna eficienta a consumului de combustibil si acest lucru duce la provocari."
   Privind spre viitor, DSM vede cota sa de piata în lantul de aprovizionare de automobile ca un producator, în pofida cresterii încetinite în China si efectele în curs de desfasurare ale crizei financiare europene.
   "Am dezvoltat Diablo pentru industria auto", a spus D'Hooghe. "Am stabilit profile specifice care sunt tipice pentru automobile - este un grad pentru automobile." Generatiile viitoare de Diablo vor fi capabile sa reziste la medii extreme si temperaturi mai ridicate.

   Sursa: EPPM.

 
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic


[ top ]    [ Harta site ]
 

Links & Banners:

Subscrie lista email Mase-Plastice.ro
View Silviu Ghetiu's profile on LinkedIn
& my LinkedIn group
LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.
copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIUWeb Hosting: 1and1.com;