Masini de injectie | Roboti | ENGEL Injectie S.R.L.
Menu - Harta site
HOME - Mase-Plastice.ro
> Home > Newsletter >

Newsletter Mase-Plastice.ro 04-2013

   Articole:
   - Protejarea mieilor împotriva conditiilor meteorologice aspre;
   - Redesign-ul oului de ciocolata cu surpriza, pentru SUA;
   - Noua tehnologie pentru formarea etichetelor din PS, conceputa pentru a tine bauturile reci;
   - Fostele uzine de viniluri din Italia merg spre vanzare;
   - Brevete de ambalaje din aprilie;
   - Punga de 0,5 L pentru apa de izvor naturala Chilling Rocks;
   - Uniunea Europeana a lansat consultarea publica pe tema deseurilor;
   - DuPont Ambalaje va invita sa votati pentru ambalajele inovate;
   - Drop-Top închidere cu dozare;
   - Sticla Flip - concept patentat de ambalare;
   - Video de la BPF care evidentiaza beneficiile PVC;

Subscrieti lista email Mase-Plastice.ro


   Protejarea mieilor împotriva conditiilor meteorologice aspre.

   Waitrose ajuta la protejarea mieilor împotriva conditiilor meteorologice aspre. Retailerul a oferit 30.000 de mac-uri (jachete) din plastic pentru miei, la fermierii din tara Galilor si West Country (South West England).

   Jachetele sunt din material plastic usor si complet biodegradabile si vor mentine caldura mieilor în timpul sezonului rece.

   Sursa: PRW


   Redesign-ul oului de ciocolata cu surpriza, pentru SUA.

   Una dintre cele mai putin cunoscute sarcini pentru functionarii vamali americani este confiscarea de "oua surpriza" de ciocolata de la calatori. Mai mult de 60.000 de oua surpriza sunt confiscate la frontiera SUA in fiecare an, cu pedepse de pana la 2.500 dolari pe ou. Branduri, cum ar fi Kinder Surprise si Ovetto Sweet, care contin jucarii în interiorul unui ou de ciocolata gol, sunt bomboane de vanzare de top pentru copiii din întreaga lume. Peste un miliard de oua de ciocolata surpriza sunt vandute în întreaga lume în fiecare an, dar au fost ilegale în SUA din cauza “1938 Food, Drug and Cosmetic Act” care interzice obiecte necomestibile în interiorul unei bomboane.

   Pentru a respecta regulamentul FDA, echipa de design de la Candy Treasure a creat o capsula cu o "creasta" care inconjoara capsula si pastreaza cele doua jumatati de ou de ciocolata sa nu se atinga, îndeplinind cerintele FDA, ca capsula sa nu fie "turnata" în ciocolata.

   Sursa: Packaging Digest.


   Noua tehnologie pentru formarea etichetelor din PS, conceputa pentru a tine bauturile reci.

   Cum vremea începe sa se încalzeasca, multi cauta o bautura rece. Dupa toate, bautul de bere este o distractie favorita pentru multi. Dar nimeni nu poate nega ca, atunci cand aceste bauturi se încalzesc rapid, se reflecta in mod semnificativ si au impact asupra gustului.
   Producatorul de polistiren expandat Commodore Plastics considera ca noua eticheta (spuma) Labec poate ajuta in aceasta dilema, berea.

   Commodore a dezvoltat o tehnica de coextrudare a polistirenului (PS) spuma, shrink (se micsoreaza la caldura/termocontractibila), eticheta care izoleaza si care ajuta la mentinerea lichidelor reci pentru mai mult timp. Testele au demonstrat ca eticheta cu spuma PS – Labec, pastreaza bauturile mai reci, cu o medie de 15 la 20 de minute mai mult decat cutiile netede, pe baza unui castig de temperatura a bauturii fara eticheta, de 20-30 ° F pe parcursul unei ore. "Practic, acesta ofera o buna izolare".
   Etichetele de spuma PS – Labec, pot fi imprimate, presate la cald pentru un aspect premium, metalizate si in relief, a declarat compania.

   Sursa: Plastics Today.


   Fostele uzine de viniluri din Italia merg spre vanzare.

   Doua fabrici, apartinand anterior lui Vinyls Italia, au plecat spre vanzare.
   Complexele de fabrici VCM / PVC sunt vandute de catre International Process Plants (IPP), o companie americana care cumpara si vinde fabrici care nu mai sunt utilizate de catre proprietarii lor.
   Un complex, situat în Porto Marghera - Italia, include fabrica de 260.000 tone de VCM si fabrica de 170.000 tone de suspensie PVC. In aval, fabrica de SPVC produce atat clasele rigide cat si si flexibile din PVC.
   Un alt complex, care se afla în Porto Torres - Italia, are o productie de 120.000 tone de VCM si 75.000 tone de PVC emulsie.
  
Fabricile pot fi achizitionate ca o unitate completa sau individual, pentru VCM si linii de proces PVC.

   Sursa: PRW.


   Brevete de ambalaje din aprilie.

   Selectia din luna aceasta include:
   1. o sticla cu dispozitiv indepartare capac, integrat;
   2. structura de ambalaje flexibile;
   3. pachetul (ambalajul) termocontractabil si sistemul de etichetare;
   4. cap-încapsulat (dop) cu aroma PepsiCo;
   4. un pachet (ambalaj) sanitar de distribuire;

   1. Sticla cu dispozitiv indepartare capac, integrat.

   Un depozit de brevet de inventie al lui Steven Carley se refera la un aparat pentru înlaturarea capacelor (cu insurubare/filet) de sticle de bauturi. Inventia este o sticla de bautura cu o sticla-cap în forma de liniuta pe suprafata de jos a sticlei, pentru introducerea pe capacul unei sticle închise si rasucita pentru a deschide sticla.
   Design-ul este destinat sa compenseze disconfortul cu care se confrunta consumatorii la deschiderea de sticle cu capace Twist-off. Mai multe informatii la: www.packagingdigest.com/capremover.

   4. Cap-încapsulat (dop) cu aroma PepsiCo;

   Acest depozit de la PepsiCo este ocapsula de gelatina, care încapsuleaza un material care cuprinde cel putin un compus aromat. Capsula este aplicata pe ambalajul produsului, cum ar fi ambalajele alimentare, care are un strat de protectie secundar la interfata dintre container si închidere. Capsulele gelatinoase sunt rupte atunci cand se deschide recipientul, eliberand astfel compusul (aroma) si provoaca un miros favorabil pentru consumator. Stratul de protectie secundar reduce sau previne degradarea capsulei de gelatina în ambalarea produsului, transport si depozitare, sporind astfel performantele lor.

   Mai multe informatii la adresa: www.packagingdigest.com/PepsiAroma.

   Sursa: Packaging Digest.


   Punga de 0,5 L pentru apa de izvor naturala Chilling Rocks.

   Punga de 0,5 L pentru apa de izvor naturala Chilling Rocks se bazeaza pe o valoare adaugata, pentru comoditatea de ambalare si mesagerie durabila.
   Grupul Chilling Rocks este o marca a Redi-2-DrinQ BevPaQ LLC, Sarasota, FL, care ofera pungi patentate pentru apa de hidratare, suc de fructe si apa fortificate, precum si produse nutraceutice.

   De fapt, punga congelata utilizeaza 95 la suta mai putin polimer decat o sticla PET.
   Auto-etansarea functioneaza dupa ce capacul este scos, punga trebuie sa fie stoarse pentru a distribui apa.
   Chilling Rocks este perfect pentru activitati în aer liber si locuri publice unde sticle de apa PET sunt interzise.

   Sursa: Packaging Digest.


   Uniunea Europeana a lansat consultarea publica pe tema deseurilor.

   Comisia Europeana are în vedere elaborarea noii legislatii a Uniunea Europeana (UE) care promoveaza reutilizarea si reciclarea deseurilor de plastic si a cerut companiilor de materiale plastice pentru a participa la o ampla consultare publica pe aceasta tema.
   Bruxel-ul a lansat o carte verde privind deseurile de plastic, care sustine ca angajamentele de a colecta si recicla plastic în conformitate cu Directiva cadru privind deseurile UE sunt suficient de eficiente.
   Un comunicat al Comisiei a declarat ca firmele ar trebui sa spuna "daca, si cum, legislatia existenta ar trebui sa fie adaptate pentru a face fata cu deseurile din plastic si de a promova reutilizarea, reciclarea si valorificarea deseurilor de plastic adaugate depozitarii acestora".
   Comisia doreste opinii cu privire la "eficacitatea potentialelor tinte de reciclare, precum si de masuri economice, cum ar fi interzicerea depozitelor de deseuri, taxele de gunoi si scheme de-plata-pentru-aruncare." Bruxel-ul doreste, de asemenea, informatii cu privire la modul cel mai bun de a îmbunatati modularitatea si design-ul chimic al plasticului pentru a îmbunatati reciclarea, precum si de a reduce deseurile marine si daca exista o nevoie de a promova materiale plastice biodegradabile.
   Între timp, companiile plastice li se cere de catre Agentia ECHA - European Chemicals Agency pentru a fi cu un pas înainte si sa conduca evaluari de siguranta pentru polimeri si ingrediente plastice, într-un proces secundar de înregistrare curent conform REACH. ECHA este preocupat de faptul ca aproximativ 700 de substante, cum au declarat companiile din UE, au dorit sa se înregistreze în acest an, nu au fost înregistrate. Si nicio o companie nu a declarat ca va coordona verifica siguranta necesara pentru înregistrarea lor.
   Produse chimice neînregistrate nu pot fi utilizate în procesul de fabricatie în cadrul UE sau în produsele importate, unde sunt produse sau importate în cantitati anuale de 100 tone sau mai mult dupa data de 31 mai termenul limita de înregistrare.
   Comitetul Agentiei pentru evaluarea riscurilor a lansat sfaturi cu privire daca restrictiile suplimentare ar trebui sa fie introduse pentru utilizarea de ftalati DINP si DIDP, care sunt în prezent blocate de la jucarii si articole de îngrijire a copilului, pe care pot pune gura copiii. Comitetul a declarat ca un "risc de pus gura pe jucarii si articole de îngrijire a copilului cu DINP si DIDP nu ar putea fi exclusa în cazul în care restrictia existenta la aceste articole au fost ridicate". Dar nu a identificat alte utilizari care prezinta riscuri pentru copii sau adulti. ECHA va finaliza un comentariu despre aceste ingrediente care au fost luate in vedere de comisie si luate în considerare.

   Sursa: PRW.


   DuPont Ambalaje va invita sa votati pentru ambalajele inovatoare.

   În onoarea celui de al 25 Premiu DuPont pentru Inovare in Ambalaje, DuPont cere industriei de a vota pentru ultimele descoperiri de ambalaje cu cel mai mare impact asupra vietii oamenilor. Puteti vota, facand clic aici.
   Castigatorii editiilor trecute pot fi vizionati la adresa: clic aici.

   Sursa: PRW


   Drop-Top închidere cu dozare.

   Designer-ul inventator Aron James al Grupului StarOne divulga informatii despre patentul Drop-Top, tehnologia de dozare cu închidere.
   Inventia este un nou si revolutionar patent de inchidere, cu un sistem de livrare, care are un design multi-cavitate interna care poate stoca pana la trei doze precise, separate, de ingrediente. Lichide, pulberi, gaze, granule sau tablete pot fi stocate complet separate de aer si lichid, si livrat chiar înainte de consum sau utilizare. Acesta a fost dezvoltat pentru a creste termenul de valabilitate pentru multe produse care nu sunt stabile în solutii de oxigen sau apoase.

   Aceasta tehnologie de dozare permite depozitarea produselor extrem de sensibile, care nu pot avea nici un contact cu mediul si trebuie sa fie pastrate complet separat de celelalte componente prin sigilarea acestora, pana ce închiderea (dopul) este activat.
   Aplicatiile includ:
   - Bauturi: apa, bauturi sportive, bauturi fortifiante, bere, bauturi alcoolice, vin, produse lactate si alte bauturi comune.
   - Alimentare: formule pentru copii, sosuri pentru salate si multe alte tipuri de condimente.
   - Ingrijire personala: colorant pentru par, produse cosmetice, tratamente sensibile pentru piele, par si corp, care sunt utilizate în industria de infrumusetare.
   - Farmaceutica: aspirina, vitamine, vaccinuri, medicamente citotoxice si alte produse pentru a oferi erori de operare zero, în conditii sterile.
   - Chimie: produse care nu pot fi amestecate între ele pana în momentul utilizarii, inclusiv rasini din doua parti, adezivi care activeaza cu catalizatori, inclusiv pesticide agricole, substante de curatare acide, detergenti de uz casnic si uleiuri auto.
   Avem o serie de tehnologii de distribuire disponibile pentru bauturi - se poate elibera acum trei elemente diferite într-un lichid. De exemplu cafea, zahar si lapte condensat pentru cafea, pentru o bautura instant, cafea proaspata. De fiecare data cand rasuciti, se elibereaza doza si ofera un alt ingredient în bautura.
   Ne-am dezvoltat, de asemenea, un capac Sipper cu o variabila a supapelor ce ofera patru debite diferite pentru copii de diferite varste, de la un firicel pentru nou-nascuti, la un flux rapid pentru copii mici si acest lucru poate fi folosit pentru toate tipurile de alte bauturi
    Un aspect foarte important o reprezinta folia de etansare, care este strapunsa atunci cand capacul este rasucit.

   Sursa: Packaging Digest


   Sticla Flip - concept patentat de ambalare.

   Scott Clark vorbeste despre conceptul inovator Flip Bottle, experientele sale de dezvoltare de ambalaje si provocarile, precum si modul în care o vizita la Pack Expo din Las Vegas 2011 s-a dovedit fructuoasa:
   "Am creat pur si simplu un nou concept de sticla folosind componente standard într-un design neortodox rezultand noua noastra tehnologie versatila. De-a lungul ultimele 18 luni am fost în contact cu cei mai mari producatori de sticle, precum si utilizatorii finali si distribuitori de vin si cu industria de bauturi spirtoase, încurajand sa încerce sticla nou patentata.

   

   De obicei oamenii beau vin dintr-un pahar, spre deosebire de sticla, astfel încat ne-am gandit de a oferi consumatorilor o solutie inovatoare, sub forma de pahar de vin de unica folosinta, care nu are nevoie de unelte sau expertiza tehnica pentru a transforma sticla intr-un pahar, prin intoarcere."

   Sursa: Packaging Digest.


   Video de la BPF care evidentiaza beneficiile PVC.

   Grupul Vinyls al British Plastics Federation’s (BPF) a lansat un videoclip de promovare a energiei si a emisiilor de carbon si beneficiile de utilizare a PVC:

http://www.youtube.com/watch?v=trps2S76WUc&feature=player_embedded

   BPF a subliniat astfel modul în care alegerea produselor din PVC "poate duce la economii semnificative de energie, fara a suporta costuri extravagante".

   Sursa: PRW.

 
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic


[ top ]    [ Harta site ]
 

Links & Banners:

Subscrie lista email Mase-Plastice.ro
View Silviu Ghetiu's profile on LinkedIn
& my LinkedIn group
LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.
copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIUWeb Hosting: 1and1.com;