Masini de injectie | Roboti | ENGEL Injectie S.R.L.
Menu - Harta site
HOME - Mase-Plastice.ro
> Home > Newsletter >

Newsletter Mase-Plastice.ro 07-2013

   Articole:
   - Tendinta spre tablete;
   - DuPont face baia de ulei de camioane mai usoara;
   - Masina manuala de turnare prin injectie;
   - RPC ofera inlocuirea dozei de aluminiu;
   - Stati jos si ganditi despre reciclarea plasticului;
   - Redesignul sticlei Something Natural reactionează la feedback-ul social media;
   - Nike lanseaza o noua aplicatie pentru a ajuta designerii sa aleaga materialele verzi;
   - Brevete din luna August;
   - Umbrela din PP (integral) se deschide pentru afaceri;

Subscrieti lista email Mase-Plastice.ro


   Tendinta spre tablete.

   Digitizarea informatiilor de productie si tinerea lor la indemana, sau si mai bine inca, in mana, ajuta productivitatea si eficienta in fabricile de ambalare.
   Fabricile moderne inoata intr-o mare de hartie. Documente utilizate pe linia de ambalare includ comenzile de productie, liste de materiale, manuale de operare si intretinere, curatare si programare SOP (SOP = standard operating procedures - proceduri standard de operare), si multe altele. Managerii s-au confruntat mult timp cu o alegere grea, incercand de a echilibra accesul si controlul.
   Pastrarea acestor documente actualizate poate fi o sarcina descurajatoare. Unele companii incearca pentru a usura aceasta sarcina prin limitarea numarului de copii in uz. in cazuri extreme, singurele exemplare vor fi in birourile supraveghetorilor sau de managerilor. Acest lucru le face usoare, sau cel putin mai usoare, pentru a controla, dar conduce la o alta problema.
   Calitatea, lipsa de variatie, inseamna ca toata lumea din fabrica indeplineste orice sarcina exact in acelasi mod. Adesea numit "de lucru standardizat", acest lucru necesita ca toata lumea sa lucreze pe aceleasi documente si nu pot face acest lucru fara a avea acces. Pentru a oferi acces, mai multe copii pot fi raspandite in jurul fabricii dar duce la dificultati in mentinerea lor actualizate. Mai rau, aceasta duce la copii neautorizate. Cu cat mai multe exemplare, care sunt in circulatie, cu atat mai probabil este faptul ca unele dintre ele vor fi copiile gresite. Copiile gresite va duce la erori de productie sau mai rau.
   De exemplu, Sovena SUA are 10 linii de ambalare, care produc mai mult de 800 de unitati de stoc (SKU-uri - stock-keeping units) de ulei de masline pentru clientii sai. Fiecare linie a avut cel putin 40 de informatii de legatura care sunt necesare pentru a fi accesate zi cu zi.
   Directorul fabricii Steve Barnes si IT manager Frank Talarico au crezut ca trebuie sa existe o cale mai buna. S-au mutat toate hartiile pe iPad-uri Apple.
   Toate datele din informatiile de legatura sunt acum mentinuta central. Ei folosesc aplicatia (pentru documente) Documents To Go de la DataViz Inc pentru a impinge orice schimbari si in fisierele de pe iPad-uri pe fiecare linie, pastrand totul sincronizat. O abordare alternativa ar pastra toate fisierele de pe serverul central si accesati-le dupa cum este necesar in retea. Un dezavantaj la acest lucru este intarzierea necesara pentru a descarca documentul de fiecare data cand urmeaza sa fie utilizat. Mentinerea lor pe iPad evita acest lucru, precum si orice alte probleme potentiale de retea. Toate fisierele sunt doar PDF-uri care pot fi citite, ceea ce elimina riscul de modificari neautorizate de catre utilizatori. Tabele de continut, hyperlink-uri de la nume de produse si o numerele pieselor precum si functii de cautare generala face gasirea de informatii pe mai multe documente, mai usor.
    Amortizarea a fost imediata. Costul de baza al iPad-urilor a fost aproximativ aceeasi cu ceea ce Sovena a cheltuit pe informatii de legatura si hartia pe care le-au umplut. Mai semnificativ a fost costul de a mentine informatiile de legatura si, timpul petrecut cautand informatii si raspunderea potentialul de informatii incorecte sau depasite. Cel mai important, usurinta de acces de catre operatori a informatiilor creste probabilitatea ca informatiile vor fi utilizate.
Formatul PDF permite documentelor sa fie stabilit ca non-imprimabil, care este util pentru documente sensibile. In alte cazuri, cum ar fi o diagrama de configurare, copiile pe hartie pot fi mai usor de manevrat si fisierul poate fi setat pentru a permite acest lucru. Problema de documente piratate pot fi eliminate prin stantare automata timp pe fiecare document de "NUL DUPA (timp / data)" in cazul in care (timp / data) este de 24 ore dupa imprimare. Documentele sunt distruse dupa utilizare.
   IPad-ul in sine nu este cu adevarat conceput pentru uz industrial si nu pot sta pe jos. Din fericire, carcasele cauciucate si folia transparenta care acopera ecranul ofera protectia necesara.
   Tabletele si alte dispozitive isi pot face datoria dublu, ca ajutoare de formare cu clipuri video. R.A. Jones a demonstrat cu iPod-urile Apple incarcate cu video furnizand instructiuni de setare a aparatului pas-cu-pas. IPod-ul este purtat pe brat si un set cu casca fara fir Bluetooth se ofera sonor (audio).
   Mai multe informatii puteti obtine accesand: DataViz Inc – www.dataviz.com; Haver Sisteme de umplere – www.haverusa.com; R.A. Jones - www.rajones.com; Vorne Industries – www.vorne.com; www.packagingdigest.com/WFCiPad; www.packmachbook.com.

   Sursa: Packaging Digest.


   DuPont face baia de ulei de camioane mai usoara.

   DuPont Polimeri de Performanta a ajutat sa produca o baie mare de ulei la camion, care este pe jumatate la fel de usor ca unul facut din aluminiu.
   Dezvoltat cu Elringklinger matriter de injectie german, pentru un producator de camioane international, baia de ulei de camion usoara, injectata (turnata) in matrita este fabricata din rasina de poliamida Zytel DuPont.
   Deoarece si fiind mai usoara, noua baie este rezistenta la lovituri de impact a piatrelor si pietrisului, plus ca exista, de asemenea, o reducere a nivelului de zgomot 2dB in comparatie cu o varianta metalica, au declarat companiile.

   Christoph Lange de la Polimeri de Performanta Dupont a spus ca in procesul de prelucrare, Zytel a avut "fluiditate excelenta, care a permis ElringKlinger pentru a atinge setari si cicluri de formare rapide.
   " Viscozitatea topiturii scazuta a poliamidei DuPont, curgere usoara in sectiunea complexa si subtire a matritei baii de ulei, permitand controlul tolerantei foarte precis intr-o componenta asa de mare", a adaugat el.
   Klaus Bendl, sef de cercetare si dezvoltare ErlingKlinger (tehnologia elastomerilor / divizie modul), a declarat ca noile standarde de emisie ar putea cere in curand o noua generatie de motoare pe drumurile europene, cu benzina si motorina pe picior de egalitate legislativ.
   " Acesta este motivul pentru care producatorii se concentreaza nu numai pe reducerea eficienta a gazelor de esapament, dar, de asemenea, la reducerea consumului de combustibil. Cu aceasta in minte, ele sunt identificarea componentelor cu greutate mai mica, in special. Tendinta este spre baia de ulei din poliamida 6.6, cu un continut de fibra de sticla de 35% ", a adaugat el.
   Bendl a declarat ca firma sa a fost pentru Zytel, dupa patru ani de la productia prototipului si 3.000 de ore de teste de anduranta.

   Sursa: PRW.


   Masina manuala de turnare prin injectie.

   Imprimantele 3D nu sunt singurele modalitati pentru cei care doresc sa faca mici cantitati de piese din plastic, la domiciliu. Cu 1500 dolari pentru un banc masina manuala de injectie (turnare), a fost finantat prin intermediul procesului de finantare (crowdsourcing) Kickstarter. Masina manuala, poate fi folosita pentru a modela piese de mici dimensiuni, calitative, din material plastic la cerere. Pentru materiale, utilizatorii pot achizitiona fie granule de plastic sau recicland propriile recipiente din plastic de lapte si/sau apa, presupunand ca acestea sunt realizate din polietilena de inalta densitate (HDPE).
   John Warobiew, presedinte al LNS Technologies si inventatorul aparatului, a declarat Design News ca a construit PIM-Shooter Model-150A pentru a umple un gol in piata: Daca doriti sa faceti piese de mici dimensiuni, comercial-calitative din plastic sau prototipuri, poate costa 5.000 dolari pana la 10.000 dolari sau mai mult pentru a face o matrita de otel. Apoi trimiteti matrita in China, unde un producator va folosi masini de injectie hidraulice mari, pentru a face 10.000 de piese, la 1 cent fiecare. Dar daca am nevoie de doar 10 piese pe saptamana si doriti sa le faceti rapid, la cerere, nu exista nici o modalitate practica de a face acest lucru.


Un banc manual - model de masina de injectie mase plastice, de 1.500 dolari, finantat prin Kickstarter poate fi folosit pentru a modela piese de mici dimensiuni, din plastic ieftin, calitative, la cerere. Prezentat aici este prototipul de baza manual (surub de strangere) menghina matrita, care vine standard cu masina, pentru realizarea de prototipuri sau de productie cu volum mai mic. (Sursa: LNS Technologies)

   Avantajul fata de imprimantele 3D ar fi: calitatea pieselor, timp de realizare mai scazut, varietate mai mare a materialelor pe care le poate folosi: Acetal (Delrin), ABS, PLA, HDPE, polistiren, polipropilena, polietilena, LDPE, TPE, si EVA. (fata de limitarea imprimantelor 3D la ABS si PLA ). Desi nailon si policarbonat nu sunt aprobate pentru utilizarea cu modelul-150A, Warobiew declarat ca se asteapta sa anunte o limita de temperatura mai mare in viitorul apropiat, care ar face acest lucru posibil.
   Urmariti un videoclip care demonstreaza prototipul Model-150A aici sau direct:

   Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul LNS Technologies, http://www.kickstarter.com/projects/210417487/bench-model-plastic-injection-machine, http://www.techkits.com/pim/ sau http://www.techkits.com/model_20/index.htm

   Sursa: Design News.


   RPC ofera inlocuirea dozei de aluminiu.

   RPC Containers Corby a lansat o alternativa de plastic pentru doza de aluminiu traditionala. Containerul de 380ml Apollo combina greutatea redusa si durata de viata extinsa.

  Apollo, care dispune de o structura multistrat PP/EVOH/PP pentru protectie impotriva patrunderii oxigenului, este potrivit pentru o varietate de procese alimentare, inclusiv umplere fierbinte si pasteurizare. Aceasta sustine, de asemenea, o serie de etichete si optiuni de etichetare.
   Potrivit RPC, gatul recipientului Apollo este conceput special pentru inchidere Aptar Bap Trilogy, “care asigura integritatea pachetului excelent si prospetimea produsului". Sigiliul folie are o tragere cu inel de plastic pentru deschidere usoara si este pregatit pentru re-inchidere, care minimizeaza risipa de alimente.
   "Continuam sa impingem limitele barierei a ceea ce poate fi realizat in materiale plastice", a declarat managerul general Michael Stegeman al RPC Corby’s.
   "Apollo ofera toate beneficiile stabilite de plasticul multistrat intr-un format de container popular. La fel de importante sunt avantajele sale durabile, de durata de viata extinsa de produse, reduce risipa de alimente si greutate redusa, care subliniaza relevanta acestuia in pietele de astazi preocupate de mediul inconjurator."

   Sursa: PRW.


   Stati jos si ganditi despre reciclarea plasticului.

   Mobilier stradal pentru terasa de pe acoperis la Festivalul International Manchester (MIF - Manchester International Festival) a fost proiectat folosind Stokbord - placa de plastic reciclat, in urma unui concurs in randul elevilor de design de la Scoala de Arta Manchester.
   Reciclatorul de plastice Centriforce din Liverpool a lucrat alaturi de elevi, de a veni cu scaune in aer liber pentru terasa de acoperis de prestigiu la expozitia Glass House din Piata Albert - Manchester.

   Un total de 60 de locuri au fost fabricate cu ajutorul Ferrious - companie de design de mobilier pe baza de comanda din Manchester, responsabila pentru crearea de "look" pentru Piata Festivalului din acest an.
   Dupa terminarea evenimentului, mobilierul va fi transferat la scoala de Arta pentru a deveni o caracteristica permanenta a noii gradini de pe acoperis al scolii si ar trebui sa dureze mai multi ani.

   Sursa: PRW.


   Redesignul sticlei Something Natural reactionează la feedback-ul social media.

   Apa minerala cu arome, toate naturale, Something Natural, rebranduit cu un nou design si un accent clar pe consumatorii de sex feminin. Something Natural, din nou, partener cu Little Big Brands - New York - consultantă de design, pentru a dezvolta evolutia.

   "Am început să observam o tendinta in randul fanilor nostri pasionati prin intermediul mass-media sociale," spune Randy Shefshick, creatorul Something Natural. "Consumatorii nostri au" deturnat " brandul si fac tot felul de lucruri creative cu sticla noastre. Am vazut acest lucru ca pe o oportunitate de a asculta si de a spori designul estetic in continuare pentru a forma mesajul nostru de brand si consolida ambalajele noastre ca artă."
   Mai multe informatii puteti gasi la: Little Big specializata in dezvoltarea brandului strategic si design de ambalaj, www.littlebigbrands.com; site-ul Something Natural's - www.drinksomethingnatural.com.

   Sursa: Packaging Digest.


   Nike lanseaza o noua aplicatie pentru a ajuta designerii sa aleaga materialele verzi.

   Care material este mai prietenos cu mediul: bumbac, matase, matase artificiala, viscoza sau plastic (PP, poliester reciclat, ...)? O noua aplicatie de la Nike poate sa va spuna.
   De aproximativ opt ani, Nike a selectat materiale pentru produse de imbracaminte si incaltaminte utilizand un index de sustenabilitate “in-house”, dezvoltat de cercetatorii de la o baza de date uriasa de cercetare stiintifica si analiza ciclurilor de viata ale produselor. El traieste ca un instrument open-source in cadrul companiei sport si diagrame cu cantitatea de apa din materialul dat vor putea fi folosite, sau deseurile produse de un anumit proces de productie. Prin consultarea acestui indice in timpul procesului de design, Nike a redus emisiile de gaze cu efect de sera cu 18%, cu un deceniu in urma.

   Incepand de astazi, sunt accesibile pentru designeri de oriunde, prin noua aplicatie (app) Nike Making disponibila in magazinul iTunes. Aplicatia este un set de instrumente de buzunar pentru factorii de decizie de produse pentru a oferi proiectelor un scor de mediu. Chiar si in cadrul Nike - o societate bazata pe R & D - designerii spun ca nu sunt intotdeauna siguri care materiale sunt cele mai verzi produse, spune Hannah Jones - Nike’s VP of Sustainable Business and Innovation . App Efectuarea aplicatiei permite designerilor sortarea prin 22 de materiale diferite de produse, cum ar fi bumbac, matase, piele, matase artificiala, viscoza, si asa mai departe. Fiecare material este apoi marcat prin patru termeni de impact asupra mediului: consumul de apa, energie, chimic si a deseurilor. Pentru a pastra designerii punctuali, aplicatia, de asemenea, da cifrele pentru performanta si nevoile estetice.
   De la aceste adrese puteti vedea filme video interesante, cu aceasta aplicatie:
- http://www.youtube.com/watch?v=LXPuuwAhtQo actiune # = cota
- http://youtu.be/LXPuuwAhtQo
- http://www.youtube.com/watch?v=LhTjaSuBp7E
- http://youtu.be/LhTjaSuBp7E
   " Totul face parte dintr-o singura strategie pentru a schimba paleta de materiale din lume," spune Jones catre Co.Design. "Daca am putea pune informatii acolo si sa imputerniceasca comunitatea noastra de design pentru a face alegeri mai bune, ar fi o parghie importanta de care am putea trage."
   "Putem avea impact asupra industriei de a gandi intr-un mod foarte diferit despre care este valoarea materialelor."
    Problema este, desigur, nu exclusiv la Nike. "In 2010, au existat 150 de miliarde de articole de imbracaminte produse in lume. O casa foloseste 200 de tone de apa, "spune Jones catre Co.Design. "Putem avea impact asupra industriei de a gandi intr-un mod foarte diferit despre care este valoarea materialelor."
   E greu sa nu se intrebe de ce Nike investeste atat de mult in acest indice atunci cand alte companii sunt pentru gasirea de noi modalitati de a consuma mai putin, cum ar fi in Patagonia’s Common Threads Initiative. Jones spune ca e doar unul din cateva cai de a ajunge la o societate durabila: "Exista intotdeauna un set de argumente care spune ca ar trebui sa consume tot mai putin. Urmatoarea spune hai sa facem mai produse mai bune, cu viata lunga, mai durabile. A treia cred ca este cel mai interesanta. Cum putem inchide de fapt bucla? Cum cream produse care ar putea fi reciclate la infinit? "
    Nike a facut doar pentru Cupa Mondiala din 2010, tricouri de fotbal care au fost reciclate din sticle de apa din plastic. Pana in prezent, compania a folosit 1,1 miliarde de sticle de plastic din depozitele de deseuri, prin dezvoltarea de produse din poliester reciclat. Ei exploreaza, de asemenea, parteneriate cu companii progresive, care investigheaza noi tehnici, cum ar fi distrugerea articolelor de imbracaminte fara a folosi apa. Toate acestea vor informa Nike Materials Sustainability Index si aplicatia Nike Making.
    Aplicatia Nike Making a fost lansata prima data pentru studentii de la London College of Fashion’s Centre pentru Moda Durabila, si o aplicatie separata pentru designerii de pantofi este anticipata in viitor. La fel de mult ca Jones si echipa sa intentioneaza sa influenteze alegerile facute de designeri, prin punerea strategica a cunostintelor in mainile unei noi generatii de designeri, este clar ca ei (inteligent) aspira sa planteze seminte pentru viitoarele inovatii de materiale. "Care sunt alternativele la bumbac care nu impiedica performanta, sau materiale radicale noi, care nu genereaza substante chimice toxice?" ei intreaba. Acest tip de gandire este "devine intuitiv pentru studenti. Profesorii pot construi in clase, si o intreaga generatie de designeri vor fi agenti ai schimbarii. "
    Aplicatia Nike Making este disponibila prin intermediul iTunes.

   Sursa: FastCo Design.


   Brevete din luna August.

   Brevetele din aceasta luna pentru ambalare include o metoda pentru tratarea containerelor cu radiatii de energie si a fi simultan uscate / curata o cerneala imprimata si dezinfecta/steriliza containerele, o metoda de la Alcoa pentru modelarea containerelor de metal si o inchidere care controleaza patrunderea oxigenului:
   - metoda de imprimare / tratare containere - brevet atribuit KHS GmbH ce se refera la tratarea recipientelor cu un colorant sau cerneala colorant digital cu jet de cerneala-imprimata inainte de iradierea containerelor cu radiatii de energie non-termice sa se usuce colorantul, de preferinta, rezultat in reticulare. Acest fel de energie, inclusiv ultraviolete (UV), microunde sau radiatie electron poate fi folosita pentru a dezinfecta sau steriliza containerele. Compania descrie beneficiile in efectuarea ambelor functii simultan, precum si un pas de pretiparire preferat pentru aderenta imbunatatita. Containerele pot fi cutii de conserve, sticle, tuburi sau pungi din plastic, metal sau sticla adecvat pentru umplere cu produse lichide sau vascoase. Mai multe informatii la adresa: www.packagingdigest.com/tratament

   - metoda pentru modelarea recipientelor metalice - un brevet de Alcoa Inc, Pittsburgh, se refera la o metoda pentru modelarea recipientelor metalice prin rotirea spre exterior a marginii superioare a containerului de metal pentru a forma o bucla si extinderea unui diametru pe prima sectiune a recipientului metalic pentru a forma o prima sectiune extinsa. Diametrul initial al unui recipient metalic poate fi extins cu cel putin 5 procente si pana la 50 de procente intr-o singura miscare a unei singure extinderi a stantei fara ingustarea primul recipient metalic. Extinderea recipientului metalic se poate face prin orice mijloace, inclusiv inserarea pe suprafata de lucru a unei expansiuni a stantei intr-un capat deschis al rezervorului de metal. Recipientul de metal poate fi de orice tip, inclusiv cutii de bauturi, sticle si pahare, cutii de aerosoli si recipiente alimentare fabricate din aluminiu, aliaje de aluminiu sau otel. Mai multe informatii la adresa: www.packagingdigest.com/canshaping
   - controlul aportului de oxigen intr-o inchidere cu capac - sisteme si metode pentru controlul patrunderii oxigenului in capac sunt dezvaluite, inclusiv o versiune care cuprinde un capac si o captuseala capac care include un strat de bariera de oxigen primar si un prim strat difuziv. O parte a primului strat de difuzie este adiacent la o prima parte a stratului de bariera de oxigen primar in timp ce celelalte contacte laterale la suprafata de etansare a unei sticle. Rata de transmisie a oxigenului in captuseala capacului este controlata prin varierea grosimii a primului strat difuziv. Aplicatia este declarata a fi potrivita pentru vin, in cazul in care o forma de realizare a inventiei, se potriveste cu permiterea oxigenului de coaja din pluta. Mai multe informatii la adresa: www.packagingdigest.com / ingresscap

   Sursa: Packaging Digest.


   Umbrela din PP (integral) se deschide pentru afaceri.

   Producatorii unei umbrele reciclabile, realizata in intregime din PP, si-au asigurat fondurile necesare pentru a aduce produsul in productia de masa.
   Conceputul italian de umbrela Ginkgo, deja beneficiara unei Premiu James Dyson, un premiu pentru inovatie in proiectare oferit de designeri si antreprenor din Anglia si asigurat de investitii prin intermediul platformei de crowdfunding (strangere de fonduri) Indiegogo.
   Finantarea in prezent se ridica la mai mult de 114.000 de dolari (£74,000 ) si este inca in crestere.
   Gingko a fost inventata de designerul de produs Federico Venturi si inginerul mecanic Gianluca Savalli, impreuna cu inginerul de management Marco Righi.

   Echipa si-a dat seama ca umbrelele sunt adesea aruncate si mai multe materiale sunt utilizate in constructia lor - poliester, lemn, metal, lipici - le-a facut dificil de reciclat. Se estimeaza ca toate umbrele aruncate intr-un an ar contine suficient metal pentru a construi 25 de turnuri Eiffel.
   In scopul de a reduce cantitatea de deseuri, Ginkgo este complet reciclabila si usoara (o greutate de doar 250g). Proiectantii au redus numarul de piese care este nevoie pentru a produce o umbrela de la 120 la doar 20. Brancardele sunt fiecare realizate dintr-o singura piesa injectata-turnata din PP, cu balamale si incuietori integrate in design.
   Intreaga umbrela este asamblata, fara utilizarea de suruburi individuale, balamale sau adezivi; piesele sunt simplu fixate impreuna.
   Fiecare parte din umbrela Ginkgo este facuta prin turnare prin injectie de PP, in afara de bolta (baldachinul). Federico Venturi explica: "baldachinul se face cu razboaie de tesut traditionale, dar cu fire PP."
   Simplitatea constructiei face mai usor de a personaliza umbrele. Vizitatorii site-ul de la www.ginkgoumbrella.com pot folosi un widget care le permite sa specifice culoarea de la fiecare componenta a umbrelei.
   Primul termen de productie, care va merge la investitorii Indiegogo, se asteapta sa fie livrate in noiembrie 2013.

   Sursa: PRW.

 
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic


[ top ]    [ Harta site ]
 

Links & Banners:

Subscrie lista email Mase-Plastice.ro
View Silviu Ghetiu's profile on LinkedIn
& my LinkedIn group
LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.
copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIUWeb Hosting: 1and1.com;